IAR Systems inleder tekniksamarbete med CAST för att stärka 8051-utveckling

Uppsala, Sverige – 10 december 2014 – IAR Systems meddelar att de har ingått ett tekniksamarbete med IP-företaget CAST kring IAR Systems världsledande utvecklingsverktyg för 8051-baserade processorer. I den senaste versionen av IAR Embedded Workbench för 8051 ingår komplett stöd för CASTs 8051-teknik. Genom att använda IAR Systems utvecklingsverktyg får utvecklare nya möjligheter till förenklade och effektivare utvecklingsflöden.

CAST har levererat processorarkitekturer sedan 1999 och erbjuder några av de snabbaste 8051-processorerna som finns på marknaden. Dessa små och energieffektiva processorer har fått nytt liv i takt med att efterfrågan på kommunikationsfunktionalitet har ökat, framför allt inom Internet of Things. IAR Systems har utvecklat en plugin i sina kompletta 8051-verktyg för att stödja CASTs processorer och tack vare denna integration kan utvecklare nyttja verktygens fulla kapacitet av kraftfulla och användarvänliga funktioner.

“Vi är glada att få samarbeta med IAR Systems kring våra 8051-processorer”, säger Nikos Zervas, operativ chef, CAST Inc. ”Våra kunder uppskattar de användarvänliga och högpresterande kompilator- och debuggerverktygen från IAR Systems och den senaste versionen av IAR Embedded Workbench för 8051 levererar både nya utmärkta användningsområden och bättre prestanda och mer kompakt kod.”

”Detta partnerskap med CAST kommer att hjälpa fler utvecklare att möta de ökade behoven på hög prestanda och energieffektivitet, speciellt inom Internet of Things”, säger Stefan Skarin, VD, IAR Systems. ”Vårt breda processorstöd och starka partnernätverk är nu ännu mer kraftfullt och utvecklare kan vara säkra på att de kan maximera prestandan i sina nya produkter baserade på CASTs 8051-teknik genom att använda våra utvecklingsverktyg.”

Mer teknisk information om IAR Embedded Workbench för 8051 finns på www.iar.com/ew8051