IAR Systems lanserar komplett utvecklingskit för utvärdering av Renesas energisnåla RX111-processorer

Uppsala – 4 december 2013 – IAR Systems lanserar idag IAR KickStart Kit för RX111, ett komplett utvecklingskit för Renesas Electronics energisnåla RX111-processorer. Kitet är baserat på Renesas Promotion Board (RPB) och innehåller testversioner av IAR Embedded Workbench för RX, vilket gör att det kan användas för att testa verktygen och processorn, samt att designa och testutveckla olika applikationer.

RX111 är en grupp av processorer som kombinerar extra låg strömförbrukning med on-chip-anslutning och hög prestanda. De är designade för att användas brett inom marknader som ställer höga krav på energieffektivitet och låg strömförbrukning, exempelvis mobil hälsovård, smarta mätare och sensorer. Den kraftfulla optimeringsteknologin som finns i IAR Embedded Workbench möjliggör att användare kan optimera koden hastighetsmässigt och därmed fullt kunna utnyttja de energisnåla och högpresterande egenskaperna hos processorn.

Med i kitet finns en 64KB-storleksbegränsad version och en tidsbegränsad version av IAR Embedded Workbench för RX. Det innehåller även en migreringsguide för att enkelt överföra projekt från Renesas e2 studio till IAR Embedded Workbench, samt ett antal exempelprojekt. IAR KickStart Kit för RX111 finns att köpa i IAR Systems e-shop. Mer information om IAR Embedded Workbench för RX finns på www.iar.com/ewrx.