IAR Systems möjliggör utveckling i Linux-baserade miljöer för RISC-V

Verktyg för inbyggda system med stöd för Linux ger utökade möjligheter för företag att standardisera på IAR Systems världsledande utvecklingsverktyg

Stockholm, Sverige – 17 december 2020 – IAR Systems, en ledande leverantör av programvara och service för programmering av inbyggda system, utökar sin produktportfölj för RISC-V med stöd för implementering i av automatiska bygg- och testprocesser i Linux-baserade servermiljöer. Detta utökade stöd är ännu ett steg i att bredda företagets erbjudande för Linux.

Inbyggda applikationer är smartare, mer komplexa och har fler funktioner än någonsin tidigare, vilket driver på behovet att göra utvecklingen av inbyggda system mer skalbar och flexibel. RISC-V används nu inom såväl forskningsprojekt som av en del av världens största bolag. Gemensamt för dessa organisationer är ett behov av automatiserade processer för att säkerställa kodkvalitet under hela utvecklings- och testprocessen. IAR Systems byggverktyg för Linux effektiviserar dessa processer, vilket gör det möjligt för organisationer att optimera sina resurser när det kommer till tiden som utvecklare lägger på sina projekt samt hur de ska hantera och använda licenser och servrar på bästa möjliga sätt. Byggverktygen för RISC-V inkluderar även kodanalysverktyget C-STAT.

”Vi har haft en mycket stor efterfrågan på de byggverktyg för Linux som vi nyligen släppt för andra arkitekturer, vilket gör att vi nu tar det erbjudandet även till RISC-V-arkitekturen”, kommenterar Anders Holmberg, General Manager Embedded Development Tools, IAR Systems. ”Effektiviserad utveckling hjälper företag att utnyttja sina resurser på bästa sätt genom att mer effektivt balansera utvecklingstid samt licens- och serveranvändning. Genom vårt utökade stöd för Linux erbjuder vi företag större möjligheter att effektivisera samarbetet och produktiviteten inom sin organisation.”