IAR Systems och Secure Thingz möjliggör effektiv IoT-migrering med lösning för Microsoft Azure

Stockholm, Sverige – 19 oktober 2021 – IAR Systems, en ledande leverantör av programvara och service för programmering av inbyggda system, och Secure Thingz, dotterbolag till I.A.R. Systems Group, presenterar idag en komplett lösning för Microsoft IoT Azure och RTOS-plattformar. Lösningen möjliggör snabb utveckling och förenklad distribution av enheter vilket säkerställer att en uppkopplad produkt fungerar direkt.
I takt med att applikationer snabbt övergår från traditionella inbyggda enheter till molnorienterade växer behovet av att integrera molnanslutning i både utvecklings- och tillverkningsprocesser for att skapa en sömlös och säker leveranskedja. Lösningen som presenteras idag kommer att dra nytta av världens mest populära kommersiella verktygskedja för utveckling av inbyggda system, samt leverera en ”cloud first”- lösning.

Utvecklingsverktyget IAR Embedded Workbench och säkerhetsutvecklingsverktyget Embedded Trust tillsammans med Microsoft Cloud Device Provisioning Services (DPS) säkerställer att företag kan leverera produkter som är unikt kryptografiskt identifierbara, med säker programvaruinstallation, ledande säker uppdateringshantering och säker produktionshantering. Leveransen av utvecklingsorienterad säkerhet säkerställer för första gången att dåliga aktörer inte får några ingångspunkter i utvecklingsflödet för distribution, skyddar immateriella rättigheter och förhindrar skadlig kod. Detta skapar ett förtroende i varje ansluten enhet.

”Säkerhet och cloud connectivity måste designas från början av utvecklingsprocessen,” säger Haydn Povey, Chief Strategy Officer på IAR Systems och VD på Secure Thingz. ”Det är det enda sättet att verkligen garantera skydd av enheter samt skydda immateriella rättigheter, kunddata och programuppdateringar.” ”Utveckling med Microsoft Azure RTOS och att vara ”cloud ready” går i linje med Microsofts vision för uppkopplade enheter”, säger Tony Shakib, General Manager, Azure IoT på Microsoft. ”Möjligheten att
att utveckla och distribuera inbyggda enheter som implicit är molnmedvetna innebär att alla snabbt kan ansluta enheter till tjänster och minska tid till data."

”Vi är väldigt glada att kunna lansera det här samarbetet med Microsoft som är ett riktigt styrkebesked för den teknik IAR Systems och Secure Thingz levererar,” kommenterar Richard Lind, Tillförordnad VD, I.A.R. Systems Group. ”För att verkligen kunna leverera de säkra IoT-lösningar som den uppkopplade världen behöver är det kritiskt att få nya lösningar på plats och att leverantörer samarbetar för kundernas bästa. Microsofts levererar ledande molntjänster, och IAR Systems levererar ledande utvecklingsvertyg för nästa generations inbyggda system.”