IAR Systems släpper ny version av utvecklingsverktyg för STMicroelectronics STM8

Uppsala – 15 mars, 2013 – IAR Systems har släppt en ny version av sina utvecklingsverktyg IAR Embedded Workbench för STMicroelectronics STM8. Den nya versionen, 1.40, innehåller ny användarvänlig funktionalitet i form av en ny texteditor och source browser, integration med versionskontrollsystemet Subversion och ett nytt licenshanteringssystem. Dessutom innehåller den stöd för ytterligare av STMicroelectronics mikroprocessorer och en ny manual för debugging.

IAR Embedded Workbench är en komplett verktygskedja för utveckling av inbyggda system baserade på 8-, 16-, eller 32-bitarsarkitekturer. Eftersom stöd för mer än 20 olika arkitekturer finns i en gemensam plattform med många funktioner och generiska komponenter, är det enkelt att byta mellan olika processorer i sin utveckling.

“Inom embeddedindustrin finns det en stor efterfrågan på 8-bitarsmikroprocessorer och vi säljer fler licenser av IAR Embedded Workbench for STM8 än någonsin tidigare”, kommenterar Fredrik Medin, Marketing Director, IAR Systems. ”Vi har varit en del av 8-bitarsvärlden i 30 år och har en unik erfarenhet och djupgående kunskap om kompilering och debugging för 8-bitarsprocessorer. Utvecklare som jobbar med 8-bitarsprocessorer kan lita på att vi kommer fortsätta att förse dem med världsledande verktyg.”

Läs mer om IAR Embedded Workbench för STM8 på www.iar.com/ewstm8.