IAR Systems stödjer Amazon Web Services nya IoT-operativsystem Amazon FreeRTOS

Amazon FreeRTOS kommer stödjas av det ledande utvecklingsverktyget IAR Embedded Workbench

Uppsala, Sverige – den 30 november 2017 – IAR Systems, en ledande leverantör av programvara för programmering av inbyggda system, meddelar att de kommer att stödja det nyligen lanserade IoT-operativsystemet Amazon FreeRTOS. Tillsammans med Amazon Web Services (AWS) kommer IAR Systems att möjliggöra för utvecklare att snabbt få tillgång till allt de behöver för att enkelt kunna utveckla och felsöka IoT-applikationer baserade på Amazon FreeRTOS.

Amazon FreeRTOS erbjuder verktyg som utvecklare behöver för att snabbt och enkelt bygga uppkopplade enheter och utveckla inbyggda applikationer utan att behöva oroa sig för komplexiteten i att skapa miljontals enheter. Amazon FreeRTOS är baserat på FreeRTOS, och inkluderar mjukvarubibliotek som gör det enkelt att på ett säkert sätt koppla enheter lokalt till AWS Greengrass, koppla dem direkt till molnet, och att fjärruppdatera dem. För nya enheter kan utvecklare välja mellan en mängd olika kvalificerade processorer från IAR Systems och AWS samarbetspartners, inklusive Texas Instruments, Microchip, NXP och STMicroelectronics.

IAR Systems har sedan 1983 levererat lösningar som säkerhetsställt kvalitet, tillförlitlighet och effektivitet i utvecklingen av över en miljon inbyggda applikationer. Företagets utvecklingsverktyg erbjuder ledande kodoptimeringar och omfattande funktionalitet för felsökning. I tillägg till tekniken tillhandahåller IAR Systems professionell teknisk support över hela världen.

”AWS är glada att tillsammans med IAR Systems erbjuda utvecklare verktyg med hög prestanda och integration för att utveckla och felsöka uppkopplade applikationer”, säger Richard Barry, Principal Engineer, Amazon Web Services, Inc. ”Mjukvaruutveckling blir allt mer komplex och kritisk, och behovet av att ha tillgång till de rätta verktygen för att skapa, optimera och felsöka sin kod är överhängande.”

”Många av våra kunder använder FreeRTOS och de nya funktionerna som AWS adderar kommer att göra det möjligt för våra kunder att ta utvecklingen av uppkopplade enheter till nästa nivå”, säger Lotta Frimanson, Product Manager, IAR Systems. ”Lösningarna från AWS och IAR Systems ger tillgång till högpresterande integrerade verktyg som låter utvecklare fokusera på innovation och värdeskapande i sin utveckling.”

IAR Embedded Workbench är ett utvecklingsverktyg för programmering av processorer i inbyggda system och erbjuder branschledande stöd för mikroprocessorer från ledande processortillverkare. Kraftfulla tilläggsverktyg och integrationer, såsom debugprobar och kodanalysverktyg, erbjuder ytterligare möjligheter. Läs mer om IAR Embedded Workbench på www.iar.com/iar-embedded-workbench/.

Kontaktpersoner på IAR Systems Group AB

Josefin Skarin, IR-kontakt, IAR Systems Group AB

Email: josefin.skarin@iar.com

Stefan Skarin, VD och koncernchef, IAR Systems Group AB

Email: stefan.skarin@iar.com

Denna information är sådan information som IAR Systems Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 30 november 2017 kl. 08.00 CET.