Jonas Areskoug ny VD på Northern för att öka säljfokus

Intois helägda dotterbolag Northern har rekryterat Jonas Areskoug som ny VD. Jonas har haft ledande befattningar inom flera framstående internationella mjukvaruföretag, bland annat på Sungard Front Arena och Pointsec Mobile Technologies. Tillförordnad VD Gunnar Bohlin återgår till sin tidigare tjänst som marknadschef.

Kista,  27 januari 2011

- Jag imponeras av det värde som Northerns mjukvara skapar för kunderna genom att ge översyn av den digitala data som lagrats i deras system samt ge verktyg för att ta kontroll över informationen, säger Jonas Areskoug, tillträdande VD på Northern. Jag ser fram emot att medverka till att öka Northerns försäljning runt om i världen.

Northerns egenutvecklade programvara Northern Storage Suite används idag av mer än hälften av företagen på Fortune Global 100 för att få en heltäckande och kostnadseffektiv lösning på datalagringsproblem. Boeing, Microsoft och Nike är bara några av de organisationer som valt Northern Storage Suite.

- Northern erbjuder en avancerad och prisbelönt teknologi och har några av världens mest kända och krävande bolag i sin kundlista, säger Peter Larsson, styrelseordförande på Intoi. Jonas Areskoug har betydande försäljningserfarenhet för att öka hävstången på bolagets resurser och position.

Northerns grundare Thomas Vernersson uses till CTO med fokus på strategisk produktutveckling och strategiska partnerskap.

Northern är ett internationellt mjukvaruföretag specialiserat på att utveckla pålitliga, flexibla och lättanvända Storage Management-lösningar. I oktober 2010 utsåg Gartner Northern Storage Suite till utmanare i sin årliga kartläggning av SRM-marknaden. Northern grundades 1995 och ägs av Intoi sedan 2006. Läs mer på www.northern.se.

För mer information kontakta:
Stefan Skarin, VD på INTOI
mobil: 070 - 865 10 05
e-post: stefan.skarin@INTOI.se

Jonas Areskoug, tillträdande VD på Northern
Mobil: 070 - 522 440 00
Mer information finns på www.intoi.se.