Secure Thingz lanserar ny version av sin lösning för säker programmering

Uppsala, Sverige13 november 2018Secure Thingz, dotterbolag till IAR Systems Group AB (”IAR Systems”), meddelar att de har lanserat version 2.0 av plattformen Secure Deploy. Plattformen effektiviserar leverans av säkra enheter för Internet of Things (IoT) och möjliggör för processortillverkare att snabbare introducera nya processorer.

Plattformen Secure Deploy är en avancerad lösning som skapar en säker produktkedja och förenklar implementering av säkerhet. Plattformen möjliggör för företag att bygga en säker grund för en produkt, vilket skyddar immateriella tillgångar genom produktens hela livscykel. Version 2.0 av Secure Deploy stödjer avancerade funktioner för säker programmering av såväl nycklar och certifikat som applikationer och gör det möjligt att snabbare erbjuda stöd för nya processorer. Lösningen är skalbar för att stödja olika slags säkra element och mikroprocessorer. Den säkra programmeringslösningen som bygger på Secure Deploy 2.0 gör det möjligt för leverantörer av processorprogrammering över hela världen att svara på kunders behov av säker tillverkning. När stöd för en processorfamilj väl finns på plats är det bara en fråga om veckor innan anpassade programmeringslösningar för kunder kan vara implementerade.

”Secure Thingz grundades utifrån premissen att göra IoT-säkerhet enklare att implementera, och med den senaste releasen av Secure Deploy möjliggör vi att nästa generations säkra enheter kan komma till marknaden snabbare och där underlätta utveckling av nya spännande IoT-applikationer”, kommenterar Haydn Povey, VD, Secure Thingz. ”Den nya versionen kommer att ge bättre möjligheter att snabbare möta det ökade behovet av att effektivisera implementering inom många olika användningsområden.”

Secure Thingz är en leverantör av avancerade säkerhetslösningar för inbyggda system inom Internet of Things (IoT). IAR Systems förvärv av Secure Thingz blev fullbordat i april 2018. Med förvärvet säkrar IAR Systems en stark position som föregångare i att erbjuda lösningar för säkerhet i inbyggda system.