IAR Systems blir exklusiv verktygsleverantör till ny plattform för trådlös kommunikation från GainSpan

Uppsala – 6 mars, 2013 – IAR Systems meddelar idag att det amerikanska bolaget Gainspan valt att arbeta med IAR Systems som enda leverantör av verktyg för utvecklingen av en ny plattform för trådlös kommunikation. GainSpan är ett ledande företag inom energisnål WiFi och konnektivitet för the Internet of Things. GainSpan valde att arbeta med IAR Systems för dess starka position på ARM® Cortex™-M-marknaden, dess omfattande tekniska support och verkygens höga kvalitet och prestanda.

GainSpans nya plattform GS2000 är den första tillgängliga lösningen som på en enda processor tillhandahåller två av Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) standarder för energisnål trådlös kommunikation: Wi-Fi (802.11b/g/n) and 802.15.4. GS2000 stödjer alltså både ZigBee och WiFi och användningsområden sträcker sig från hälso- och fitnessteknologi och smarta energiapplikationer till segment såsom mätteknik och video- och ljudapplikationer i konsumentelektronik och hemelektronik.

“För att skapa produkter som verkligen kan leva upp till visionen om the Internet of Things har vi valt att arbeta med IAR Systems”, säger Bernard Aboussouan, Vice President of Marketing, GainSpan. ”Vi valde IAR Embedded Workbench för dess kraftfulla optimeringar och genomgående höga kvalitet. IAR Systems starka position på ARM Cortex-M-marknaden och utmärkta tekniska support var också nyckelfaktorer bakom vårt beslut.”

”Vi är väldigt glada att GainSpan valt att arbeta med oss och det stärker vår position som leverantörer av verktyg för kompletta SoC-lösningar”, kommenterade Stefan Skarin, VD IAR Systems. ”Vår globala räckvidd och vår möjlighet att stödja stora organisationer med företagsavtal gör oss till en stark samarbetspartner också för GainSpans kunder i hela världen.”

Läs mer om IAR Embedded Workbench på www.iar.com/ew .