IAR Systems uppdaterar utvecklingsverktyg för RISC-V med stöd för custom extensions och nya optimeringar av kodhastighet

Stockholm, Sverige – 10 september, 2019 – IAR Systems, en ledande leverantör av programvara för programmering av inbyggda system, meddelar idag att en ny version av verktygkedjan IAR Embedded Workbench för RISC-V nu finns tillgänglig. Den nya versionen 1.11 har stöd för custom extensions samt ytterligare förbättrade optimeringar av kodhastighet.

En av de största fördelarna med att använda RISC-V är den flexibilitet som arkitekturen tillåter. Detta gör att OEMs (Original Equipment Manufacturer) och SoC (System-On-Chip) tillverkare kan designa processorer med exakt den definition som behövs för den produkt eller applikation som ska utvecklas. IAR Systems tillägg av stöd för customs extensions gör det möjligt för dessa företag att fullt utnyttja kapaciteten i den ledande verktygkedjan när de ska utveckla applikationer baserade på egendesignade kärnor.

Genom sin utmärkta optimeringsteknik hjälper IAR Embedded Workbench utvecklare att se till att applikationen passar de önskade behoven och optimerar användningen av tillgängligt minne. Det gör det också möjligt för företag att lägga till funktionalitet till en befintlig plattform. Version 1.11 av IAR Embedded Workbench för RISC-V lägger till ytterligare optimeringar för kodhastighet, vilket resulterar i betydligt högre prestanda i den genererade koden. Verktygskedjan innehåller även kodanalysverktyget C-STAT som underlättar arbetet med att följa specifika standarder såsom MISRA C:2004, MISRA C++:2008 och MISRA C:2012, samt hitta brister, buggar och säkerhetsrisker som är definerade av Common Weakness Enumeration (CWE) och CERT C/C++.

”Genom att använda IAR Embedded Workbench för att utveckla programvara för custom RISC-V kärnor, kan designers få full flexibilitet för innovation och differentiering utan att kompromissa med kodkvalitet eller prestanda”. säger Anders Holmberg, Chief Strategy Officer, IAR Systems. ”Våra nuvarande användare av verktygskedjan rapporterar stora prestandaförbättringar jämfört med andra RISC-V-verktyg. OEM-tillverkare som funderar på att använda en RISC-V-kärna för sitt nästa projekt kan känna sig säkra på att vi levererar ledande kodoptimeringar för storlek och hastighet, såväl som det stöd de behöver för att hålla deadlines för projektet”.

RISC-V är en fri och öppen arkitektur (ISA) baserat på öppen källkod och där medlemmar i RISC-V Foundation gemensamt driver utvecklingen av arkitekturens specifikationer och ekosystem. IAR Systems anslöt sig till RISV-V under 2018. Du kan läsa mer på www.iar.com/riscv .