IAR Systems befäster unik marknadsposition genom stöd för 10 000 processorer

Världens ledande leverantör av utvecklingsverktyg för inbyggda system stödjer nu fler än 10 000 processorer

Uppsala, Sverige – 26 maj 2015 – IAR Systems kompletta utvecklingsverktyg, IAR Embedded Workbench, stödjer nu fler än 10 000 processorer från alla betydande mikroprocessorleverantörer. Det breda stödet är det enda i sitt slag och möjliggör för utvecklare att arbeta med samma utvecklingsverktyg för majoriteten av alla processorer på marknaden.

"Att vi nu stödjer 10 000 processorer är ytterligare ett bevis på hur vi stärker vår marknadsledande position. För utvecklaren innebär detta en unik flexibilitet och frihet eftersom de inte behöver överväga valet av programvara vid val av mikroprocessor, vilket i förlängningen leder till att de sparar såväl tid som pengar. Detta gör oss också till en attraktiv partner för alla aktörer i en industri i förändring”, säger Stefan Skarin, VD, IAR Systems.

Genom strategiska partnerskap med ledande mikroprocessorleverantörerna som Renesas, Atmel, STMicroelectronics, Freescale och Texas Instruments, kan IAR Systems säkerställa stöd för alla 8-, 16- och 32-bitarsprocessorer. De nära relationerna och kunskapsdelningen med partners gör att IAR Systems kan leverera marknadens mest omfattande processorstöd. För några av världens största företag samt tusentals små och medelstora företag innebär detta att de kan standardisera sin utveckling på IAR Systems programvara. Genom att använda IAR Embedded Workbench kan kunderna både behålla sin utvecklingsmiljö och återanvända stora delar av sin kod vid byte av processorplattform.

IAR Embedded Workbench är IAR Systems världsledande utvecklingsverktyg för programmering av processorer i inbyggda system. För detaljer om verktygens processorstöd, gå till www.iar.com/device-search