IAR Systems gör ytterligare förbättringar av programvara för Renesas RX

Uppsala—18 juni, 2012—IAR Systems har släppt en ny version av sin programvara för utveckling av Renesas Electronics processorfamilj RX. Den nya versionen av IAR Embedded Workbench för RX innehåller kraftigt förbättrade optimeringar och introduerar även en ny användarvänlig text-editor.

De industriledande optimeringarna kombinerat med den höga användarvänligheten har gjort IAR Embedded Workbench mycket populärt bland utvecklare som jobbar med Renesas RX. Förbättringarna i den nya versionen stärker erbjudandet ytterligare.

Renesas är idag världens största leverantör av mikroprocessorer. Totalt har IAR Systems mjukvara stöd för mer än 4000 av Renesas produkter, vilket är mer än någon annan. Tillsammans med Renesas kan IAR Systems därmed erbjuda utvecklare av inbyggda system utomordentlig flexibilitet vid val av processor. Detta erbjudande har möjliggjorts av ett långvarigt samarbete mellan bolagen.

“Vi har en mycket bra och stabil partnerrelation med Renesas”, säger Stefan Skarin, VD IAR Systems. ”Tack vare den kan vi erbjuda de bästa verktygen för Renesas mikroprocessorer, och synergieffekten av våra kombinerade styrkor ger våra kunder stora fördelar. Vi kommer att fortsätta vårt samarbete, och IAR Systems kommer fortsätta att utveckla kraftfulla verktyg för hela Renesas produktportfölj.”