IAR Systems gör ytterligare förstärkningar i produktportfölj för energiförbrukningsanalys

Nya proben I-scope underlättar energisnål applikationsdesign genom nya mätmöjligheter

Embedded World, Nürnberg, Tyskland – 26 februari, 2013 – IAR Systems meddelar idag ytterligare förbättringar i sin innovativa teknologi för Power Debugging. På mässan Embedded World i Tyskland demonstrerar företaget ny funktionalitet i den världsledande verktygskedjan IAR Embedded Workbench, som används för att utveckla inbygga system. Den nya funktionaliteten består av teknik för att mäta strömförbrukningen hos individuella moduler på kretskort, vilket möjliggörs av IAR Systems nya debugprob I-scope.

Power Debugging är en programmeringsteknik som gör det lättare att se hur den färdiga produktens strömförbrukning beror direkt på källkoden som programmeraren skriver, vilket gör det möjligt att upptäcka vilken programkod som orsakar oväntat hög strömförbrukning. Den här teknologin finns i debuggern C-SPY som ingår i IAR Embedded Workbench och fungerar med hjälp av IAR Systems debugprob I-jet. Genom att dessutom använda I-scope får utvecklare tillgång till information om individuella modulers strömförbrukning, kan upptäcka eventuella brister i koddesignen som orsakar onödig strömförbrukning, och kan på så sätt potentiellt öka batteriernas livslängd.

“Vi har sett ett jättestort intresse för Power Debugging, och med I-scope utvecklar vi tekniken ytterligare ett steg”, säger Mats Ullström, produktchef på IAR Systems. ”Genom att använda I-scope och C-SPY kan utvecklare få insikt i hur de kan göra sin applikation så energisnål som möjligt utan att kompromissa med prestandan. Ni kan räkna med ytterligare innovationer från IAR Systems inom det här området. Vi har bestämt oss för att göra vad vi kan för att göra alla applikationer till energisnåla applikationer.”

I-scope kommer att finnas tillgänglig för leverans under Q2 2013.