IAR Systems lanserar verktyg för Linux

Verktyg för inbyggda system med stöd för Linux ger utökade möjligheter för företag att standardisera på IAR Systems världsledande utvecklingsverktyg

Stockholm, Sverige – 26 maj 2020 – IAR Systems meddelar att företaget har utökat sin omfattande produktportfölj med verktyg som stödjer implementation av automatiska bygg- och testprocesser i Linux-baserade servermiljöer.

Linux är ett operativsystem som många servermiljöer bygger på. IAR Embedded Workbench är ett utvecklingsverktyg som hjälper företag att programmera processorer i inbyggda system. En viktig del i denna utvecklingsprocess är den så kallade kompileringen av koden, då den skrivna koden översätts till instruktioner som en processor kan förstå och köra. IAR Systems kompilatorteknik är erkänt bra på att skapa kod som är kompakt och effektiv. Många företag väljer att ha göra kompilering av koden i en servermiljö, som ofta är baserad på Linux. 

”Vi ser ett ökat behov från våra kunder att kunna använda våra verktyg för storskalig utveckling av mjukvara i servermiljöer baserade på Linux”, kommenterar Anders Holmberg, General Manager Embedded Development Tools, IAR Systems. ”Några av världens största bolag samt tiotusentals små och medelstora företag litar på att våra verktyg erbjuder det som de behöver när de behöver det. Vi är glada att nu kunna erbjuda utökade möjligheter till automatiserad utveckling och testning genom att göra våra verktyg i IAR Embedded Workbench, välkända för världsledande prestanda, tillgängliga för Linux.”

Effektiviserad utveckling hjälper företag att utnyttja sina resurser på bästa sätt genom att mer effektivt balansera utvecklingstid samt licens- och serveranvändning. Genom att standardisera på flexibla verktyg med hög prestanda kan företag förenkla hantering av licenser och kostnader, och därmed effektivisera samarbetet och produktiviteten inom en organisation.

Mer teknisk information om IAR Systems byggverktyg för Linux finns på www.iar.com/bx.