IAR Systems möjliggör säker IoT-utveckling genom stöd för inbyggd säkerhetsteknik i Arm Cortex-M-processorer

Som ledande och oberoende leverantör av programvara för programmering av Arm-baserade inbyggda system gör IAR Systems det möjligt för företag att effektivisera utveckling av robusta och säkra IoT-produkter

Uppsala, Sverige – 16 oktober 2018 – IAR Systems presenterar sin ledande teknik på branschmässan Arm TechCon i San Jose, Kalifornien, 16-18 oktober. Tekniken möjliggör för företag världen över att skapa inbyggda system med hög prestanda baserat på den senaste säkerhetstekniken.

Arm TrustZone erbjuder teknik inbyggd i hårdvaran i en processor som skyddar integritet och data i ett system. År 2016 var IAR Systems den första oberoende programvaruleverantören att möjliggöra mjukvaruutveckling för system baserade på nästa generations Arm Cortex-M-arkitekturer med Arm TrustZone-teknik. Trots att det då inte fanns några processorer på marknaden byggda på denna arkitektur, möjliggjorde IAR Systems tidig utveckling tack vare stöd för prototypframställning genom Arm Fast Models.

Programvaran IAR Embedded Workbench stödjer nu alla Arm Cortex-M23 och Cortex-M33-baserade processorer byggda med TrustZone-teknik som hittills har blivit lanserade av processortillverkare. Detta inkluderar Microchips Arm Cortex-M23-baserade processorer SAM L11, Nuvoton’s NuMicro M2351-processorer som också är baserade på Arm Cortex-M23, samt NXPs Arm Cortex-M33-baserade processorserie LPC5500. Nyligen lanserade IAR Systems även sitt stöd för den kommande Arm Cortex-M33-baserade processorserien STM32L5 from STMicroelectronics.

“Vi har kunder över hela världen vilket omfattar några av världens största företag samt tiotusentals små och medelstora företag. Alla dessa litar på att vi kan erbjuda dem de utvecklingsverktyg som de behöver när de behöver dem”, kommenterar Anders Holmberg, Chief Strategy Officer, IAR Systems. ”Vi kommer fortsätta att ta vara på våra starka relationer och långvariga kunskapsutbyten med partners för att garantera att vi alltid kan leverera utmärkt teknik och tidigt stöd för nya processorer.”

I samarbete med Secure Thingz erbjuder IAR Systems utökade möjligheter för att implementera säkerhet i IoT-produkter. Secure Thingz är den ledande experten inom produktsäkerhet, inbyggda system och säker hantering av en produkts livscykel. Secure Thingz fokuserar på avancerade säkerhetslösningar för att lösa de säkerhetsutmaningar som finns inom IoT.

Teknisk info om IAR Embedded Workbench finns på www.iar.com/iar-embedded-workbench/. För mer information om Secure Thingz säkerhetslösningar, gå till www.securethingz.com