IAR Systems möjliggör utveckling av innovativa vätgasdrivna racingbilar

Uppsala, Sverige – 21 augusti 2015 – IAR Systems meddelar att företagets utvecklingsverktyg har hjälpt Forze, en studentorganisation vid Delftuniversitetet i Nederländerna, att utveckla racingbilar drivna på vätgas. Detta innovativa projekt med fokus på utveckling och främjande av förnyelsebar teknik har pågått sedan 2008. IAR Systems verktyg hjälper teamet att effektivisera sin utveckling och därmed få bilarna till produktion snabbare.

Forzeteamet består av cirka 70 frivilligt arbetande studenter vid Delfts tekniska universitet. Sedan 2008 har teamet byggt sex olika vätgasdrivna fordon. Tidigare i år slog deras senaste bil, Forze VI, varvrekord för bränsecellsfordon på Nürburgring i Tyskland. Aldrig tidigare har en vätgasdriven bil klarat av att åka banan så snabbt.

”Tack vare våra sponsorer kan vi visa världen den potential som finns i vätgasteknologi och också klargöra att denna teknik har en plats i fordonsindustrin”, kommenterar Mart van Rijsingen, Chief Electronics and Bodywork, Forze Team, Delfts tekniska universitet. ”IAR Embedded Workbench har ett intuitivt och användarvänligt gränssnitt och verktyget har hjälpt oss mycket i att strukturera koden som vi skriver och minimera kodfelaktigheter. Verktygets debugger är en väldigt kraftfull felsökare som säkerställer att koden gör vad vi förväntar oss av den.”

IAR Systems världsledande utvecklingsverktyg hjälper företag och organisationer världen över att ta nya innovativa produkter till marknaden enklare, billigare och snabbare. Det kompletta utvecklingsverktyget IAR Embedded Workbench erbjuder marknadens bredaste stöd för processorer, totalt mer än 10 000 processorer från världens alla ledande processortillverkare. Detta unika oberoende möjliggör för utvecklare att välja plattform helt utifrån sina egna krav och alltid känna sig säkra på att IAR Embedded Workbench stödjer den valda processorn. Läs mer om Forze och andra företag som drar nytta av IAR Systems verktyg på www.iar.com/about-us/customers.