IAR Systems och Andes samarbetar för att förbättra prestanda för RISC-V

Partnerskap för att erbjuda kraftfulla lösningar baserade på RISC-V-teknik från Andes

Uppsala, Sverige – 29 november 2018 – IAR Systems och Andes, en framträdande leverantör av CPU-arkitekturer, meddelar att företagen har etablerat ett partnerskap för att kunna leverera kraftfulla utvecklingsverktyg för Andes RISC-V-baserade lösningar.

IAR Systems erbjuder utvecklingsverktyget IAR Embedded Workbench. IAR Embedded Workbench levererar ledande optimeringar för kodstorlek och kodhastighet och har omfattande felsökningsfunktionalitet med integrerad debugger med brett stöd för debugprobar. Sedan 1983 har IAR Systems lösningar säkerställt kvalitet, tillförlitlighet och effektivitet i utveckling av över en miljon produkter. Den starka tekniken kompletteras av IAR Systems välkända tekniska support och service.

Andes Technology Corporation är en ledande leverantör av processorkärnor. Sedan 2005 har företaget utvecklat energisnåla processorer och processorplattformar med hög prestanda, och de har skapat en bred serie av 32-bitars processorfamiljer med ett rekord av mer än 2,5 miljoner beräknat levererade enheter i slutet av 2017. Andes erbjuder RISC-V-processorkärnorna AndesCore™ N25(F)/NX25(F) och A25/AX25 som inkluderar AndeStar™ V5 och deras egen ledande teknik för anpassning av processorer, Andes Custom Extension™ (ACE). Andes processorer används inom en rad olika smarta applikationer, såsom satellitnavigation, sensorer med hög precision, avancerad smart mätning, smart trådlös kommunikation, röstbearbetning, avancerade förarstödsystem, lagring, samt maskininlärning. För att ytterligare förbättra prestanda i applikationer och säkerställa kompakt kod samarbetar nu Andes och IAR Systems för att stödja dessa processorer i IAR Embedded Workbench.

”Andes rör sig snabbt inom RISC-V-segmentet och vi är fast beslutna om att stödja deras insatser”, säger Anders Holmberg, Chief Strategy Officer, IAR Systems. ”Genom att erbjuda maximerad kodhastighet och minimerad kodstorlek för Andes kraftfulla RISC-V-processorer kan vi skapa nya möjligheter för effektiv time to market och säkerställd kvalitet i applikationer baserade på Andes RISC-V-lösningar.”

“Vi är glada att kunna samarbeta med IAR Systems för att skapa nya möjligheter för RISC-V”, kommenterar Dr. Charlie Su, CTO and Senior VP, Andes Technology Corporation. Tillsammans kan vi erbjuda starka lösningar för Andes V5 samt för ACE som möjliggör för våra kunder att möta de ökande kraven för dagens digitala enheter.”w

Stöd för Andes processorkärnor kommer att erbjudas IAR Embedded Workbench för RISC-V. Utvecklingsverktyget är för närvarande under utveckling och en första version kommer att finnas tillgänglig under mitten av 2019.