IAR Systems och GigaDevice inleder samarbete för att utveckla RISC-V marknaden

Stockholm, Sverige – 2 juni, 2020 – IAR Systems, en ledande leverantör av programvara för programmering av inbyggda system, och GigaDevice Semiconductor, en känd leverantör av  flashminnen och processorer, meddelar att företagen har inlett ett samarbete för att kunna erbjuda kraftfulla utvecklingsverktyg för inbyggda system byggda på Gigadevice RISC-V baserade processorer.

IAR Systems erbjuder utvecklingsverktyget IAR Embedded Workbench. GigaDevice är en ledande processorleverantör som grundades i Silicon Valley år 2005. De producerar en rad olika minnes- och processorlösningar för generella inbyggda system, konsumentelektronik och mobilkommunikation. De levererar över en miljard enheter varje år och under 2019 lanserade Gigadevice världens första generella processor baserat på RISC-V-teknik.

Teknik och samarbeten kring RISC-V utvecklas snabbt vilket driver på behovet av professionella utvecklingsverktyg. IAR Systems och GigaDevice svarar på detta behov och gör det möjligt för tiotusentals företag att skapa kraftfulla, användarvänliga och kompletta lösningar baserade på RISC-V.

”Våra kunder är vana vid integrerade och färdiga lösningar, men ekosystemet för RISC-V är fortfarande ungt och det finns än så länge inte särskilt många färdiga och användarvänliga utvärderingskit tillgängliga på marknaden.” Kommenterar Stefan Skarin,  VD,  IAR Systems. ”Vi lyssnar på våra kunder och skapar nya samarbeten där det behövs för att möta deras behov. Genom samarbetet med GigaDevice kan vi förändra och utveckla marknaden för inbyggda system och tar ett stort steg framåt för RISC-V.”  ”Vi är glada över att tillsammans med IAR Systems kunna leverera en kraftfull utvecklingsplattform som påskyndar tillväxten av ekosystemet för RISC-V”.  kommentarer Eric Jin, Product Marketing Director, GigaDevice. ”Tillsammans kan vi erbjuda kraftfulla lösningar för GigaDevices GD32VF103-processorserie som gör det möjligt för våra kunder att möta dagens krav på sammankopplade applikationer, speciellt inom industrikontroll, konsumentelektronik, IoT, edge computing samt artificiell intelligens.”

Stöd för RISC-V-baserade processorer från GigaDevice finns tillgängligt nu i IAR Embedded Workbench för RISC-V. För utvecklare som vill testa IAR Embedded Workbench för RISC-V och GigaDevice GD32VF103-processorserie erbjuder IAR Systems ett utvärderingskit gratis till de företag som har kommersiella utvecklingsprojekt. Mer teknisk info finns på www.iar.com/riscv.