IAR Systems stödjer den strömsnåla processorfamiljen Renesas RE

Stockholm, Sverige – 8 september 2020 –    IAR Systems, en ledande leverantör av programvara och service för programmering av inbyggda system, släpper idag en uppdatering av sin ledande utvecklingsverktygskedja IAR Embedded Workbench för Arm.  Uppdateringen inkluderar stöd för Renesas strömsnåla RE-processorer. 

Processorfamiljen Renesas RE är byggd kring en Arm Cortex M0+ kärna och är lämplig för IoT-produkter som kräver låg strömförbrukning såsom kroppsnära teknik samt smarta hem sensorer för byggnader,  fabriker och gårdar.  Den är baserad på Renesas egen SOTB (Silicon-on-Thin-Buried-Oxide) processteknik,  som minskar energiförbrukningen i både aktivt och standby-läge,  vilket eliminerar behovet av batteribyte eller laddning. 

”Många produkter för IoT kommer att installeras på platser där människor inte så lätt kan nå dem,  och med det ökar också kostnaden för att byta ut eller ladda batterier i produkterna.  Processorfamiljen Renesas RE är utformad för strömsnåla, och särskilt batteridrivna, IoT-produkter,  där laddning eller byte av batteri i en produkt är svårt eller omöjligt.” – säger Hiroto Nitta,  Senior Vice President,  för SoC Business, IoT och Infrastructure Unit på Renesas. ” Med IAR Systems optimerade utvecklingsverktyg kan utvecklare dra full nytta av den extremt strömsnåla RE-familjen samt produktens energy harvesting-teknik”. 

”IAR Embedded Workbench är känd för sin förmåga att få ut det mesta möjliga av en processor i en inbyggd applikation” – säger Anders Holmberg, General Manager Embedded Development Tools,  IAR Systems. ”Tillsammans med Renesas RE erbjuder vi en kraftfull och användarvänlig lösning för att utveckla strömsnåla produkter för IoT”.