IAR Systems stödjer flaggskepps-processorer över hela säkerhetskedjan från Renesas

Den senaste versionen av C-Trust och Security from Inception Suite stödjer den nyligen lanserade processorfamiljen från Renesas RA samt har utökat stöd för den framgångsrika processorfamiljen Renesas RX.

Stockholm, Sverige – 8 juli 2020 –  IAR Systems, en ledande leverantör av programvara och service för programmering av inbyggda system, lanserar idag nya versioner av säkerhetsverktyget C-Trust och Security from Inception Suite,  med ett utökat stöd för processorer från Renesas Electronics Corporation. Det utökade processorstödet möter de ökade säkerhetskraven på produkter för inbyggda system. 

C-Trust fungerar som en förlängning av den kompletta verktygskedjan IAR Embedded Workbench och gör det möjligt för utvecklare att enkelt kunna skydda en existerande eller ny applikation, utan att behöva behärska den djupare komplexiteten av säkerhet.  Security from Inception Suite integrerar C-Trust med ytterligare säkerhetsutvecklingsverkyg samt utbildning för att stötta företag som övergår till säkerhetsdomänen att uppfylla lagkrav,  till exempel konsumentlagstiftning i Kalifornien och Oregon, ETSI TS 103 645-standarden och IEC 62443 industriell IoT-säkerhetsstandard.

"Vi har byggt ett omfattande partnerekosystem runt RA processorer, vilket gör det enkelt att utveckla IoT-endpoint- och edgedevices för ett antal applikationsområden," säger Mohammed Dogar, Senior Director, Global Business Development på Renesas. "Vi är glada över att se vår nyckelpartner IAR Systems ytterligare bidra till detta genom att lägga till stöd för fler Renesas processorer i sina säkerhetsverktyg."

”Det växande antalet säkerhetslagstiftningar globalt driver ett behov av att underlätta säkerhetsimplementeringen, både i befintliga och nya designer," – säger Clive Watts, Director of Product Management,  Embedded Security Solutions,  IAR Systems.  ”För att hjälpa våra kunder att uppfylla de ökande säkerhetskraven uppdaterar vi ständigt processorstödet i vårt säkerhetserbjudande. Genom att stödja både RA- och RX-processorfamiljerna levererar vi en säkerhetslösning som gör det möjligt för utvecklare att utnyttja deras säkerhetsinvesteringar i flera arkitekturer utan behov av omfattande omdesign eller ombearbetning. ”

För att hjälpa företag att bygga rätt säkerhetsnivå för sina behov erbjuder IAR Systems också Security from Inception Suite,  en helhetslösning som inkluderar omfattande programvara och tjänster som hjälper företag att anpassa säkerheten i inbyggda system. Mer teknisk information om IAR Systems kompletta säkerhetserbjudande och säkerhetsverktyget C-Trust finns på www.iar.com/security.