IAR Systems uppdaterar säkerhetsprodukter för förenklat skydd mot kloning och överproduktion

Stockholm, Sverige – 20 februari 2020 – IAR Systems, en ledande leverantör av programvara för programmering av inbyggda system, presenterar idag version 1.40 av säkerhetsverktyget C-Trust. Den nya versionen gör det enklare att skydda produkter mot kloning och överproduktion. Dessutom finns stöd för flera nya processorer av kända processortillverkare som STMicroelectronics och NXP, bland annat processorer byggda på Arm® TrustZone®.  

Allt eftersom inbyggda system kräver ökad säkerhet samt att företag strävar efter att leva upp till myndigheters nya regelverk, ökar behovet av att skydda immateriella rättigheter (IP). Med det ökar också behovet av att kunna säkerställa att produktion skyddas mot kopiering och överproduktion. C-Trust fungerar som en förlängning av utvecklingsverktyget IAR Embedded Workbench och ger utvecklare möjlighet att använda färdiga säkerhetsprofiler för att enkelt bygga in säkerhet i sina applikationer, utan att behöva fördjupa sig i komplexa säkerhetsspekter. C-Trust innegåller nu färdiga säkerhetsprofiler för IP-skydd och produktionskontroll, som bland annat ger utvecklare möjlighet att fördefinera hur många slutprodukter som kan produceras, och på så sätt förhindra kloning och överproduktion. 

”Våra kunder är redo att påbörja övergången till att utveckla med säkerhet”, säger Stefan Skarin, VD och koncernchef,  IAR Systems.  ”Säkerhet är deras högsta prioritet men det finns också en frustration över komplexiteten med att implementera säkerhetsfunktioner.  Genom att tillhandahålla integrerade och förenklade utvecklingsflöden med utökat processorstöd,  gör vi det möjligt för dem att komma igång direkt och nå en tillräcklig nivå av säkerhet.”

C-Trust levererar banbrytande säkerhet genom hela verktygskedjan i kombination med den nya Secure Desktop Provisioner från Secure Thingz,  vilken också lanseras idag.  Marknaden för IoT förändras snabbt och det finns ett brett spektrum av nya säkerhetsaspekter i processorer.  

”Implementering av säkerhet i avancerade inbyggda system är avgörande för att kunna möta kommande lagkrav”, säger Haydn Povey, VD Secure Thingz. ”Det nya stödet för Arm TrustZone-processorer tillsammans med våra säkerhetsverktyg, gör det möjligt för utvecklare att snabbt leverera avancerade produkter där säkerhet är inbyggt från början. Detta ger både den robushet och tillgänlighet som användarna kräver,  samt bygger en säker grund för framtiden inom IoT.”