IAR utser Cecilia Wachtmeister till ny VD

Uppsala, Sverige; 28 mars 2024 — Styrelsen i I.A.R. Systems Group utser Cecilia Wachtmeister till ny VD med tillträde senast 1 oktober 2024.

”Rekryteringskommittén hade upprättat profil för nästa VD och fick oväntat möjlighet att direkt utvärdera den mot en mycket kvalificerad kandidat. Styrelsen kunde därför snabbt stänga processen. Vi är övertygade om att Cecilia kommer att bli utmärkt VD för IAR, med kapacitet att utveckla bolaget bortom befintliga mål,” säger Nicolas Hassbjer, styrelseordförande för IAR.

Cecilia har lång industriell erfarenhet från chefsroller i teknikbolag, med tyngdpunkt på internationell försäljning. Cecilia har en M.Sc i Industrial Engineering and Management, med inriktning Electrical Engineering. Dessutom har hon en rad utbildningar inom program för toppchefer på Ericsson, bland annat Ericsson Executive vid Stanford University. Hon kommer närmast från Kambi i rollen som Chief Commercial Officer.

”IAR är ett av Sveriges finaste deep-tech bolag och en perfekt möjlighet för mig att ta steget till VD. Jag ser fram emot att utveckla bolaget och våra kunniga medarbetare i Sverige och utomlands," säger Cecilia Wachtmeister, tillträdande VD för IAR.

Cecilia har varit styrelseledamot i IAR under den framgångsrika turn-around som genomförts och tagit bolaget till ny tillväxt och en omsättning på 459 mkr med god lönsamhet. Hon har varit involverad i bolagets nya strategiarbete och kan bolaget väl, vilket dessutom innebär kort startsträcka.

Styrelsen kommer att be valberedningen att söka efter en lika skicklig styrelseledamot, gärna med kunskaper inom processer och produktivitet för mjukvaruutveckling inklusive förståelse för AI samt Machine Learning i inbyggda system. Styrelsen avser att kalla till extrastämma i höst för att komplettera styrelsen när Cecilia tillträtt som VD.

”Det är ett styrkebesked att vi lyckats rekrytera en oerhört kompetent kandidat till VD-posten på rekordtid. Det gör att det pågående transformationsarbetet kan fortgå utan att riskera att tappa momentum. Glädjande är att notera att ledningsgruppen kommer bestå av 50 % kvinnor/män,” avslutar Nicolas Hassbjer.

Kontaktperson
Hanna Laurentz, Head of Corporate Communications, IAR
Tel: +46 735 12 51 37 E-mail: investorrelations@iar.com

Nicolas Hassbjer, Styrelseordförande, Tel +46 709 17 29 02