Northern tecknar sin största affär någonsin

Northern har tecknat ett avtal avseende ett utökat åtagande hos en kund i USA, vilket är Northerns största affär någonsin. Northern blev vald som leverantör under 2008 för att tillhandahålla en lösning för kontroll, uppföljning och hantering av lagrad data. Implementeringen av lösningen inleddes under sommaren 2008 och kunden har nu valt att expandera och uppgradera användningen av Northern Storage Suite fullt ut i sin organisation.

– Flygplanstillverkaren Boeing var tidigare vår största kund och vi är nu stolta över att konstatera att denna installation är fyra gånger större. Det bevisar att vår lösning är dimensionerad för extrema kapaciteter och prestandakrav, säger Thomas Vernersson, vd på Northern Parklife AB.
– Det visar också på Northerns professionella styrka i att stödja kunder i allt från förstudie och installation till implementering och driftsupport. Det öppnar dörrar för nya stora affärer och ger potentiella kunder en säkerhet i att välja Northern som leverantör.

Sista fasen av implementeringen kommer att intäktsföras under första halvåret 2009, medan support- och utvecklingsintäkter kommer att intäktsföras löpande.

– Northern har sedan etableringen i USA haft stora framgångar med Northern Storage Suite. Produkten passar såväl stora som små företag som önskar sänka sina kostnader för administration av lagrad information. Det gör att Northerns erbjudande står starkt i en marknad som idag präglas av ökad fokus på kostnadsbesparingar. Det är glädjande att de investeringar vi genomfört i Northern börjar ge resultat och vi ser fortsatt stora möjligheter i Northern, säger Stefan Skarin vd och koncernchef INTOI.För ytterligare information kontakta:

Stefan Skarin vd och koncernchef INTOI AB (publ)
mobil: 0708 65 10 05

Thomas Vernersson vd Northern Parklife AB
mobil: 0707 42 79 39