Bra start på året för IAR Systems – får licensorder från Japanskt elektronikbolag

IAR Systems, dotterbolag till Nocom, tecknar avtal avseende ett stort antal licenser med ett ledande japanskt elektronikföretag. Ordervärdet uppgår till 1,1 miljoner kronor i licensintäkter. Samma kund tecknade under 2006 flera licensavtal med ett sammanlagt ordervärde på över 3 miljoner kronor. Denna följdorder ökar möjligheterna för ett långsiktigt samarbete och ytterligare försäljning.

– Det känns extra roligt att kunden ger oss fortsatt förtroende och att vi ytterligare stärker vår position på den globala marknaden. Vi förväntar oss ytterligare order i samma storlek under året, säger Olle Eriksson, verkställande direktör, IAR Systems.

IAR Systems har under 2006 fokuserat på framförallt licensförsäljning av programvara för utvecklingsverktyg till inbyggda system. Detta har genererat en mycket positiv resultatutveckling och de största marknaderna finns idag i USA, Tyskland och Asien.

– IAR Systems får i och med denna affär en bra start på året vilket ökar möjligheterna för ytterligare expansion och tillväxt. Nocom kommer att fortsätta att investera i marknads- och försäljningsresuser inom programvaruverksamheten för att öka tillväxttakten, säger Stefan Ström, verkställande direktör och koncernchef i Nocom.