Deltaco förstärker ledningsgruppen med Ali Motazedi som ny vd

Deltaco, som ägs av Intoi och är Nordens ledande distributör av IT-produkter, förstärker sin ledningsgrupp med Ali Motazedi som vd, Siamak Alian som inköpschef och Claes Eriksson som operativ chef och vice vd. Förändringarna ingår i satsningarna för att lyfta Deltacos erbjudande till en ny nivå.

- Deltaco är ledande i Norden och med Ali Motazedi som VD och en ny ledning lägger vi i en till växel för att driva bolagets utveckling, säger Stefan Skarin, VD på Intoi som äger Deltaco. Siamak Alian har som grundare skapat ett fantastiskt bolag och med honom som inköpschef ökar vi resurserna för att bredda vårt erbjudande av IT-produkter. Det är också mycket glädjande att vi kompletterar med Claes Eriksson som med en gedigen erfarenhet i branschen kommer att stärka ledningen och vidareutveckla vårt erbjudande.

- Deltaco har en stark position på marknaden för IT-produkter, säger Ali Motazedi, VD på Deltaco. Tillsammans med våra motiverade medarbetare har vi en bra bas för att lyfta oss till nästa nivå!

 - Deltacos omsättning och vinst har ökat nitton år i rad tack vare nöjda kunder och en stark företagskultur, säger Siamak Alian, inköpschef på Deltaco. Det ska bli spännande att fokusera på våra inköp nu när vi ökar resurserna.

 - Deltaco har ett otroligt starkt och spännande sortiment med över 6000 produkter i eget varumärke, white-label och internationella varumärken säger Claes Eriksson, vice vd på Deltaco. Jag ser fram emot att utveckla och förstärka vårt kunderbjudande till våra kunder i och utanför Norden.

Ali Motazedi har arbetat på Deltaco sedan 1999 i en rad ledande positioner, de senaste tre åren som vice VD och försäljningschef. Claes Eriksson har arbetat inom Teknikmagasinet sedan 1996, bland annat som försäljnings- och inköpschef.

Om Deltaco

Deltaco är en av Nordens ledande nischdistributörer av IT-tillbehör. Företaget grundades 1991 och ingår i Intoikoncernen sedan 2005. Bolaget har ett mycket konkurrenskraftigt erbjudande genom effektiva inköp i lågkostnadsländer i Asien, ett modernt logistik center i Stockholm och bred distribution till de flesta stora nordiska återförsäljarna. Bolaget har visat stabil organisk tillväxt och vinstökning varje år sedan starten för nitton år sedan. Deltaco har 71 medarbetare, huvudkontor i Stockholm och dotterbolag i Finland och Danmark. För mer information se www.deltaco.se.

 

För ytterligare information kontakta:

Stefan Skarin, vd och koncernchef INTOI    +46 708 65 10 05                  stefan.skarin@intoi.se

Ali Motazedi, vd Deltaco                            +46 704 22 92 82                  ali@deltaco.se

Claes Eriksson, vice VD Deltaco
             +46 707 16 13 16                  claes@deltaco.se