IAR Embedded Workbench stöder Renesas nya högpresterande RXv2-processorer

Uppsala, Sverige – 12 november, 2013 – Som enda verktygsleverantör med stöd för Renesas samtliga 8-, 16- och 32-bitarsprocessorer är IAR Systems idag stolta att presentera fullständigt stöd för Renesas nya högpresterande processorkärna RXv2 som presenteras idag. Tidigt stöd i IAR Embedded Workbench är möjligt tack vare det strategiska samarbetet mellan IAR Systems och Renesas, en av världens ledande processorleverantörer.

Renesas har utvecklat RXv2 för att möta de ökade kraven på högpresterande, men energsnåla och kostnadseffektiva, processorer. Den nya processorkärnan riktar sig till konsument-, industri- och kontorsutrustningsapplikationer och framför allt till motorkontrollsystem. I jämförelse med tidigare RX-baserade processorer levererar de nya processorerna en 40-procentig minskning av strömförbrukningen samtidigt som de ger en prestandaförbättring på 25 procent när de används tillsammans med IAR Embedded Workbench.

”Genom att använda IAR Systems verktyg kan utvecklare dra nytta av den fulla potentialen i vår RXv2-processor,” kommenterar Kenji Horiuchi, General Manager of General Purpose Solutions Business Division, Renesas Electronics Corporation. ”Eftersom utvecklingsmiljön är grundläggande för att få ut mesta möjliga av processorkraften har vi arbetat nära IAR Systems för att kunna säkerställa tidigt stöd för RXv2 i IAR Embedded Workbench. Tack vare verktygens kraftfulla optimeringsteknologi kommer utvecklare kunna förverkliga prestanda som överstiger 4,0 CoreMark/Mhz och maximera RXv2-processorernas prestanda och energieffektivitet.”

IAR Embedded Workbench för RX är en komplett verktygkedja med ett användarvänligt gränssnitt. Verktygskedjan finns tillgänglig i flera varianter, bland annat i en Baseline-version som riktar sig till utvecklare som arbetar med RX-processorer med små minnen. IAR Embedded Workbench för RX version 2.50, som innehåller stöd för de nya RXv2-baserade processorerna, finns tillgänglig redan i november. Mer information om verktygen finns på www.iar.com/ewrx.