IAR Systems förenklar utveckling av fordonsapplikationer i Linux-baserade miljöer för Renesas RH850

Stockholm, Sverige – 1 oktober 2020 –  IAR Systems, en ledande leverantör av programvara och service för programmering av inbyggda system, släpper idag en uppdatering av sina Renesas RH850-fokuserade verktyg för implementation av automatiska bygg- och testprocesser i Linux-baserade servermiljöer. Uppdateringen breddar företagets erbjudande för Linux.

I takt med att inbyggda system blir allt mer komplexa krävs skalbarhet och flexibilitet i utveckling av inbyggda system. Detta gäller särskilt för utveckling av inbyggda system inom fordonindustrin, där Renesasprocessorerna RH850 används. IAR Systems byggverktyg för Linux effektiviserar bygg- och testprocesser, vilket gör det möjligt för organisationer att optimera sina resurser när det kommer till tiden som utvecklare lägger på sina projekt samt hur man hanterar och använder licenser och servrar på bästa möjliga sätt. Verktygen har också stöd för kodanalysverktyget C-STAT, vilket gör det möjligt för utvecklare att säkerställa kodkvalitet under hela utvecklings- och testprocessen.  

”Komplexiteten i inbyggda system fortsätter att vara en stor utmaning för många av våra kunder över hela världen, särskilt inom fordonindustrin där fler och fler funktioner läggs till i fordon,” säger Kiyofumi Uemura, Global Automotive Director, IAR Systems. ”Vi utökar nu vårt Linux-erbjudande för Renesas RH850 för att stötta våra kunder inom fordonsindustrin från början av utveckling hela vägen till automatiserade arbetsflöden. Vår långvariga relation med Renesas gör det möjligt för oss att ge våra gemensamma kunder den flexibilitet de behöver för att hålla sig konkurrenskraftiga på sina respektive marknader.”