IAR Systems utökar sin produktportfölj för Linux-baserad utveckling

IAR Systems produkter för Linux-baserad utveckling stödjer nu Renesas RL78, i tillägg till redan befintligt stöd för Arm, RISC-V, Renesas RH850 och Renesas RX

Stockholm, Sverige – 12 maj – IAR Systems, en ledande leverantör av programvara och service för programmering av inbyggda system, presenterar idag en ny version av sina produkter med stöd för implementering av automatiska bygg- och testprocesser i Linux-baserade servermiljöer. IAR Systems byggverktyg för Linux möjliggör för företag att effektivisera sina arbetsflöden, och nu finns stöd för Renesas energieffektiva RL78-processorer i verktygen.

Inbyggda applikationer är smartare, mer komplexa och har fler funktioner än någonsin tidigare, vilket driver på behovet att göra utvecklingen av inbyggda system mer skalbar och flexibel. Dagens utvecklingsflöden kräver också att företag har automatiserade processer som säkerställer kodkvalitet under hela utvecklings- och testprocessen. IAR Systems byggverktyg för Linux effektiviserar dessa processer, vilket gör det möjligt för organisationer att optimera sina resurser när det kommer till tiden som utvecklare lägger på sina projekt samt hur de ska hantera och använda licenser och servrar på bästa möjliga sätt.
 
“För drygt ett år sedan lanserade vi vår första version av byggverktygen för Linux, och det är fantastiskt att se hur dessa produkter nu hjälper både små och stora företag att effektivisera sina arbetsflöden”, kommenterar Anders Holmberg, General Manager Embedded Development Tools, IAR Systems. ”Genom att lägga till stöd för Renesas RL78 visar vi också tydligt att vi fortsätter att investera i vår teknik för att kunna fortsätta stötta våra under genom hela deras utvecklingsflöde.”

Mer teknisk information om byggverktygen för Linux finns på www.iar.com/bx.