IAR Systems utökar sina lösningar för RISC-V med stöd för 64-bitars processorer

Stockholm, Sverige – 14 mars 2022 – IAR Systems, en världsledande leverantör av programvara och service för programmering av inbyggda system, presenterar idag stöd för RISC-V 64-bitars processorer. Genom detta utökade processorstöd fortsätter IAR Systems att vara i framkant när det gäller professionella utvecklingslösningar för RISC-V.

IAR Embedded Workbench för RISC-V är en komplett utvecklingslösning med allt som en embeddedutvecklare behöver i ett enda gränssnitt. Lösningen inkluderar också kodanalysvertyg som säkerställer kodkvalitet. Genom sin utmärkta kodoptimeringsfunktionalitet hjälper IAR Embedded Workbench utvecklare att säkerställa att en applikation uppfyller de krav som ställs samt att det går att optimera minnesanvändningen i applikationen. Version 3.10 av IAR Embedded Workbench för RISC-V har stöd för flera RV64 RISC-V-processorkärnor, inklusive processorer från Andes, Codasip, Microchip, Nuclei och SiFive.

"Stöd för 64-bitars är en viktig milstolpe för vår investering i tekniken och ekosystemet runt RISC-V", säger Anders Holmberg, CTO, IAR Systems. "Intresset för RISC-V fortsätter att växa, särskilt i APAC-regionen, och vi är fast beslutna om att ligga i framkant med att erbjuda professionella lösningar för embeddedutveckling som gör det möjligt för företag inom en rad olika branscher att bygga inbyggda system av hög kvalitet.”