Northern får stororder från amerikansk mobilnätsoperatör

Northern, som ingår i börsnoterade Nocom, har tecknat ännu ett betydande avtal på den nordamerikanska marknaden. En av USA:s största mobiloperatörer har valt Northerns egenutvecklade programvara Northern Storage Suite för att underlätta sin administration av datalagring. Affären omfattar såväl nya licenser som uppgraderingar samt ett serviceavtal. Ordervärdet uppgår till nära 1,2 miljoner kronor.

Northern är sedan flera år leverantör till kunden som vid en stor fusion valt att standardisera servermiljön i hela den amerikanska organisationen med Northerns produkter. Northern Storage Suite var den programvara som uppfyllde den nya koncernens krav på en effektiv och heltäckande lagringshanteringslösning.

– Att få förlängt förtroende med ytterligare order i kundens nya, större organisation känns hedrande och ansvarsfullt. Att den nya ordern dessutom är den största vårt amerikanska dotterbolag någonsin tecknat är en extra milstolpe vi gläds åt, säger Thomas Vernersson, Northerns verkställande direktör.

Northern är världsledande inom programvara för lagringshantering i Microsoft Windows Server System. Den heltäckande lösningen Northern Storage Suite omfattar diskkvoter, rapportering, interndebitering, automatisering och användarkommunikation – allt inom ett lättanvänt, centraliserat ramverk. Lösningen ger företag och organisationer bättre överblick och lägre kostnader för sin informationslagring.

– Den nya affären är ytterligare en framgång för Northern på den nordamerikanska marknaden och USA är idag företagets största marknad. Ordern kommer att påverka Northerns resultat positivt i fjärde kvartalet, säger Stefan Ström, verkställande direktör i Nocom.
– Med Nocom som ny distributör i Norden och ökade försäljningsinsatser i EMEA ser vi fortsatt stora utvecklingsmöjligheter för Northern.