STMicroelectronics väljer IAR Embedded Workbench för hastighetsrekord

Uppsala, Sverige—17 december, 2012—IAR Systems® meddelar att utvecklingsverktyget IAR Embedded Workbench® för ARM® har använts av STMicroelectronics för nyligen publicerade rekordresultat för kodexekveringshastighet. Enligt nya benchmarks från Embedded Microprocessor Benchmark Consortium (EEMBC®) uppnår kombinationen av IAR Embedded Workbench för ARM (version 6.50) och STMicroelectronics STM32 F4-mikroprocessor en poäng på 3,37 CoreMark/MHz. Poängen är uppmätt enligt EEMBCs utvärderingsmått CoreMark som testar processorkärnors prestanda.

I jämförelse med den tidigare versionen av IAR Embedded Workbench, är dessa resultat 13 procent bättre. IAR Embedded Workbench tillsammans med STM32 F4-mikroprocessorer är den kombination som nu genererar snabbast kod, vilket bekräftar faktumet att IAR Embedded Workbench drar ifrån sina konkurrenter inom kodoptimering. Utvecklare som väljer att arbeta med IAR Systems kraftfulla utvecklingsverktyg kan vara säkra på att få ut de bästa möjliga optimeringarna.

Utvärderingen gjordes på STMicroelectronics STM32 F4-mikroprocessor som är byggd på ARM Cortex™-M4. STMicroelectronics STM32 F4-serie används inom applikationer med krav på hög prestanda och låg energiförbrukning, till exempel inom industriell motorkontroll, elhantering, medicinsk utrustning och säkerhet.

IAR Embedded Workbench är en uppsättning mjukvaruverktyg som används för att programmera och felsöka inbyggda system. Mer information finns på www.iar.com/ew.

EEMBC:s resultat publiceras på www.coremark.org.